Nieuwsbrief november 2011

We kijken terug op een zeer geslaagde training in Miloso. 10 Mannen uit het dorp hebben de training voor elektricien gevolgd.

De training werd gegeven in een klaslokaal van het trainingscentrum, 10 volwassen mannen in de schoolbanken.  Na de nodige theorie, het demonstreren en oefenen van vaardigheden konden ze aan het werk.

In het hostel van het trainingscentrum, een gebouw met 11 ruimtes begon het ‘echte ’ werk.

De meterkast plaatsen, leidingen leggen, stopcontacten en schakelaars plaatsen en draden trekken.  Een hele bijzondere ervaring voor mensen die er geen idee hadden hoe elektriciteit wordt opgewekt en aangelegd.

Maar ook een hele bijzondere ervaring voor ons om de training te mogen geven. Enthousiaste mensen, ingespannen gezichten,  Zambiaanse materialen. Real Africa!

De laatste trainingsdagen is er veel aandacht besteed aan de twee onderwerpen: “Hoe werken jullie verder als je het alleen moet doen” en  “Hoe kun je storingen opzoeken en verhelpen”.

Het prachtige resultaat is, dat er in alle ruimtes van dit gebouw verlichting is en stopcontacten zijn geplaatst. Een gebouw met een buitenverlichting. Wat zijn ze trots!