Jaarverslag 2010

 

1. Financiële ondersteuning voor het onderwijs van Agnes Tembo

2. Bezoek aan Zambia:

Elektriciteit. In de week dat ik in Miloso was, kwam er een groep werkers die de elektriciteit naar het dorp aanleggen, zij worden aangestuurd door het district. Zij brengen de elektriciteit naar  een vast punt in het dorp

Met foto’s en een tekening heb ik de elektriciteit op de bananenfarm waar de fa. Tembo woont in kaart gebracht, als houvast voor het ondersteunen van de aanleg van elektriciteit in Miloso

De basisschool: In 2004 bij de bouw van de school door World Servants gingen er 400 kinderen naar de basisschool, nu zijn dat er 1000.

Het trainingscentrum: Hier worden trainingen gegeven over hygiëne, Bijbelstudie, naailes voor de vrouwen,  ………

De kliniek: Ik heb een week mee mogen helpen in de kliniek, elke dag van 8.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur zijn er patiënten (het ziet er zwart van de mensen). Er waren twee ernstig zieke baby’s die een nacht in de kliniek verbleven om vocht toe gediend te krijgen. Er is veel aandacht voor moeder en kind zorg. Ik had het geluk dat er een  “mother and child” middag was, honderden kinderen die voor een vaccinatie kwamen.                                                                                                                                                    Er is een uitgebreide registratie en verantwoording naar het ziekenhuis in Mkushi.

Het tuinbouwproject: De oppervlakte is vergroot, er worden verschillende groentes verbouwd en pinda’s.  Er is een boomgaard met fruitbomen, sommige volgroeid, sommige in aanplant. Het streven is om in de wintermaanden (onze wintermaanden) meer bananenbomen te planten.  De waterpomp die in 2006 is geplaatst wordt dagelijks gebruikt.                                                                  Aan de andere kant van het dorp is men een tweede tuinbouwproject gestart, dit land ligt gunstiger, het water van een klein riviertje is dichtbij.

Het vee:  bestaat uit twee koppels van ongeveer 8 à 10 varkens/biggen, ongeveer 10 geiten en 50 kippen. De kippen worden in de wintermaanden uitgebreid naar 100 kippen.

Michael Tembo heeft namens de bevolking van Miloso een aanvraag ingediend om ondersteuning bij de aanleg van elektriciteit naar en in de kliniek, de school en het trainingscentrum.